Ms Vera af Tortola, B.V.I.

193 Brt, Bygget af stål i Tyskland i 1912 som sejlskib. HVM var en 240 Hk Alpha Diesel..

Dette må vel siges være starten på min karierer på fragtskibe, selvom jeg meget tidligt havde været dæksdreng på Ms Florida i 6 måneder.

Vi var bare to "søfolk" om bord, de tre andre var unge svenskere fra Gøteborg, der bare sejlede med for lyst. Jeg husker to af navnene, Chris og Jan "Løken".

Skibet var ejet og blev "ført" af en tidligere svensk fisker Stellan Carlund, som jeg lærte at kende i Skagen. Han kunne dog ikke navigere på "High Seas", og da jeg i kraft af en sætteskippereksamen mente at vide lidt om det, spurgte han mig, om jeg var interesseret i at sejle med.

Jeg var ikke gift på dette tidspunkt, var dog forlovet på andet år, så jeg var lidt betænkelig, men slog alligvel til, (man er vel en smule eventyrlysten) for det lød jo spændende, samtidig med at han ville betale 2000 Usd om måneden, og frie lommepenge under rejsen og opholdet ombord, og derefter fri flyrejse hjem på første klasse.

Meningen med Vera var så, at vi skulle laste hvad vi eventuelt nu kunne få fat i her i Nordeuropa og sejle den til De Vestindiske Øer, losse den last vi havde fået med, derefter forsøge at sælge skibet og så rejse hjem.

Dette skete også, vi lastede 240 tons sortkrudt i Uddevalla i Sverige til to havne på den anden side, nemlig Puerto Cabello i Venezuela og Kings Bay Military Base i Georgia, USA. Derefter sejlede vi skibet til San Juan, Puerto Rico, hvorefter jeg rejste hjem.

Stellan blev dog i San Juan, og solgte to måneder senere skibet til nogle meget skumle fyre fra Columbia.

Hvad de derefter brugte skibet til er en helt anden historie !!!!

Tilbage til siden med mine skibe