Ms Thurø af Thurø. OXEM

Rederiet Madsen, Thurø .. 399 brt singledækker bygget i Busum i Tyskland.

Vi lastede så vidt jeg husker 550 tons. Hvm kan jeg ikke huske ret meget om, udover den var Hollandsk, og havde en helt utrolig blød gang.

Skipper og partejer var Hans Peter Madsen, der var der det meste af tiden, men dog en gang imellem blev afløst af Leo Martin Krogh.

Vi sejlede mest i Nord-Østersøfart, og det var meget lærerigt for mig at prøve at sejle rundt i de indre danske farvande, det var ikke noget jeg havde prøvet før. Der var jeg også to gange, og mønstrede første gang i Svendborg den 14.05.1975, og afmønstrede sidste gang d 28.11. 1976.

Det er vanskeligt at fortælle om Thurø og Thurøsund, uden at nævne den anden parthaver, nemlig gamle Mads Madsen, Thurø, som også deltog aktivt i driften af de to skibe.

Jeg må vel også nævne kokken, Arne Jensen fra Vejle, der senere kom til Skagen og lavede mad til min 30 års fødselsdag, der blev holdt med nøjagtig 1 år's forsinkelse. Arne er nok den bedste kok jeg nogensinde har sejlet sammen med, og tre måneder sammen med ham er noget der sætter sig på sidebenene.

Jeg mødte ham forøvrigt igen senere på Eva Vesta.

End of story.

Tilbage til siden med mine skibe